FOCUS binnen het Graaf Huyn College

Het Graaf Huyn College biedt de leerlingen bij aanmelding voor de brugklas ruime keuzemogelijkheden aan uit diverse onderwijssoorten. Vanaf het schooljaar 2019-2020 kan je ook kiezen voor de manier waarop je zou willen leren. We hebben namelijk de onderwijsvorm Focus ingevoerd.

Bij Focus draait het om twee pijlers; passie en gepersonaliseerd leren.

Heb je als hobby het maken van muziek of het beoefenen van één of meerdere sporten, en zou je het leuk vinden om op school iets mee te doen? Dan zijn onze Focus-stromen Muziek of Bewegen zeker iets voor jou! Je hoeft geen uitblinker te zijn of prijzen gewonnen te hebben om je te kunnen aanmelden voor een van de Focus-stromen. Je moet het wel heel erg leuk vinden om met muziek of met bewegen bezig te zijn.

Naast bewegen en muziek, ligt de nadruk binnen Focus ook op het leren in je eigen tempo en op je eigen niveau. We noemen dat gepersonaliseerd leren. De stof die je moet leren ligt natuurlijk vast, maar je krijgt als Focus-leerling, binnen bepaalde grenzen, de vrijheid om zelf te bepalen wanneer je iets leert en met wie. Dit alles gebeurt onder begeleiding van docenten en een coach.

IMG 7295

Download hier de FOCUS-folder 2021 met alle info!

Is FOCUS iets voor jou?

Wil je meer weten over deze onderwijsvorm Gepersonaliseerd Leren bij Graaf Huyn, ben je benieuwd of FOCUS bij jou past en hoe een zo'n schooldag er dan uitziet? Lees dan meer informatie op onze speciale FOCUS pagina