Algemeen nieuws

Alle moois van afgelopen 2 weken op een rij

Het leek de laatste 2 weken rustig in onze school want het was proefwerkweek en dan gebeurt er meestal verder niet zoveel spannends. Maar de schijn bedriegt. Er zijn vorige week en deze week heel veel mooie dingen gebeurd en daarvan brengen wij iedereen, zo vlak vóór de kerstvakantie, heel graag op de hoogte. Lees hieronder de verslagjes van alle gebeurtenissen en zie waarom het Graaf Huyn College zo’n mooie school is!

 

Chocoladeletters voor het goede doel

De opbrengst van de chocoladeletteractie is bekend: € 1.300,--!!

Achter de schermen is Stichting Dana al druk bezig met het samenstellen van de kerstpakketten.

Heel erg bedankt allemaal!

 

Lonneke Zijlstra wint “Nu of Nooit”

Op zondag 8 december won Elle Hollis de editie 2019 van de provinciale popwedstrijd “Nu of Nooit”. Elle Hollis heet in het dagelijks leven Lonneke Zijlstra en zij is de dochter van onze docent E&O Peter Zijlstra. Lonneke mag door haar overwinning optreden als openingsact van Pinkpop 2020. We feliciteren Lonneke en natuurlijk ook onze collega Peter met dit geweldige resultaat en wensen Lonneke heel veel succes en plezier op Pinkpop!

 

O&O-projecten De Duizendpoot en de Reuzepas

Op beide woensdagen van deze en vorige week werd de Technasiumwerkplaats helemaal in beslag genomen door de leerlingen van groep 8 van twee basisscholen uit Geleen. Deze leerlingen hadden de afgelopen weken gewerkt aan een echte O&O-opdracht en mochten de resultaten daarvan komen presenteren. Op woensdag 11 december was De Duizendpoot aan de beurt en op 18 december mochten de leerlingen van groep 8 van de Reuzepas laten zien wat ze gemaakt hadden. Heel spannend allemaal, maar vooral ook leerzaam voor deze brugklassers in de dop.

 

Samenwonen met Artamuse

Op vrijdag 13 december werd bekend gemaakt dat het GHC gaat samenwerken met muziekschool Artamuse. Die samenwerking bestaat uit het huren van lokalen op de tweede verdieping van het vmbo-gebouw van onze school door Artamuse.

Het Graaf Huyn College is blij met Artamuse als partner. Wellicht kunnen er in de toekomst ook mooie dwarsverbindingen ontstaan tussen het onderwijs van beide partijen. De bedoeling is in ieder geval om tot einde van dit schooljaar op deze manier met elkaar samen te werken. Daarna volgt een evaluatie.

 

Inger Smits wereldkampioen handbal

Op zondag 15 december werd in een zinderende finale tegen Spanje het Nederlands vrouwen handbalteam wereldkampioen. Tot dit superteam behoort ook Inger Smits, niet alleen oud-leerling van het Graaf Huyn College, maar ook de dochter van onze gymdocente Cécile Smits-Leenen. We feliciteren Inger, Cécile en natuurlijk ook vader Gino met deze geweldige prestatie!

 

Ritchie en George Bakx door naar halve finale LVK

Alsof het allemaal nog niet genoeg was, heeft op maandag 16 december Ritchie Bakx de halve finale bereikt van het LVK 2020. Ritchie is oud-leerling van onze school en tevens zoon van onze muziekdocent George Bakx. George en Ritchie schreven het nummer met de titel “Noe” samen en voor het arrangement was Jan Theelen verantwoordelijk. We feliciteren Ritchie en George met het behalen van de halve finale en hopen natuurlijk dat ze ook de finale zullen bereiken. Daar kunnen we als GHC’ers een handje bij helpen door straks in januari massaal te stemmen op dit leuke liedje.

https://www.youtube.com/watch…

 

Scheikunde PTA’s havo-5 en vwo-6

Terwijl alle andere leerlingen al een beetje in de vakantiestemming waren, kwamen de leerlingen van Havo-5 en Vwo-6 met scheikunde in hun pakket op woensdag 18 en donderdag 19 december extra terug naar school voor de praktische PTA’s. Deze PTA’s werden grotendeels afgenomen met behulp van computerondersteuning.

 

Projectdagen Burgerschapsvorming

Op maandag 16 en dinsdag 17 december stond onze school volledig in het teken van Burgerschapsvorming. Tijdens die dagen was een speciaal programma opgesteld dat gevuld was met allerlei activiteiten die te maken hebben met dit onderwerp.
Burgerschapsvorming is het vormen van leerlingen die actief meedoen aan de samenleving en een positieve bijdrage leveren aan die samenleving. Het is geen vak, maar een taak van de school. Scholen zijn wettelijk verplicht om deze taak uit te voeren en de inspectie ziet erop toe dat dit ook gebeurt. Bij burgerschapsvorming gaat het vooral om de houding en de vaardigheden van de leerlingen. De school is hier een geschikte oefenplaats voor.

Dat een school in deze vorm inhoud geeft aan dit onderwerp is uniek in de regio. Alle leerlingen van de school van klas 1 t/m klas 6 hebben deelgenomen aan de activiteiten. Er was voor elke laag, c.q. voor elke onderwijssoort binnen het GHC een speciaal en gevarieerd programma opgesteld.

Hieronder een greep uit de grote hoeveelheid aan activiteiten:

-Bezoek aan het Provinciehuis waar de leerlingen een gastles kregen
-Bezoek aan de gemeente Sittard-Geleen waar de leerlingen een gastles krijgen
-Films “De Tweeling” en “Parent trap”
-Bezoek aan de Amerikaanse begraafplaats in Margraten
-Bezoek aan het oorlogsmuseum in Beek
-Bezoek aan het Design museum in Den Bosch, van de tentoonstelling van kunst in het 3e Rijk
-Bezoek aan Museum De Domijnen in Sittard
-Leerlingen bezochten zowel een katholieke parochie als een moskee
-Koken op school voor de bestuursleden van de Stichting Leergeld

 

Kijk voor de foto's die bij de diverse bijzonderheden horen, en voor het eventueel plaatsen van een reactie, op onze Facebookpagina.

< Naar het nieuwsoverzicht

  • lvowm
  • lvo
  • maslogo
  • aosl
  • global
  • ghcaward
  • ghcalumni