9-12-2020

DSC 0781

OP DE CATWALK van GHC

Dit jaar is er een nieuwe keuzevak op Graaf Huyn in het 4e leerjaar vmbo: Mode en Design. 

Wat hebben deze leerlingen gedaan tijdens deze keuzevak?

In het eerste gedeelte, onderzoeken leerlingen naar aanleiding van beeldmateriaal van modemerken en kleding een thema dat hen aanspreekt. Geliefd waren "Glitter en Glamour" verder Street Wise en “strakke rokjes“. Vervolgens ontwierpen leerlingen een logo voor hun kledingmerk met eigen initialen. Dit alles is vormgegeven in hun onderzoek, hun “Designmap” en op de kaft.

In het tweede gedeelte geven leerlingen een of meerdere kledingstukken een 2e leven, passend bij het gekozen thema. Kledingstukken worden verknipt en opnieuw in elkaar gezet of er worden elementen aan toegevoegd. Ze doen dit met de  aangeleerde textiele technieken in de les. Borduren, evt. breien, plakken, nieten, beschilderen of naaien met de hand of de machine.

En dan: de modeshow!

Als afsluiting van hun werk, hebben deze leerlingen een heuse modeshow neergezet! Trotse leerlingen die hun eigen kleding creatie toonden op de trappen van het VMBO gebouw bij de Modeshow op 4 december! Voor de make-up en kapsels werd er samengewerkt met de leerlingen die de keuzevak Kennismaking met Uiterlijke Verzorging hebben gekozen. Een veel gekozen thema was “Glitter en Glamour” want wie wil er niet stralen als je je eigen modemerk mag ontwikkelen en daarbij een passend kledingstuk gaat uitvoeren en showen!

Voor de Modeshow op de trappen van het VMBO-gebouw hadden we graag gebruik gemaakt van muziek, publiek en nog veel meer. Maar door Corona hebben we dit jaar voor een eenvoudige opzet gekozen.  Ondanks deze wat sobere vorm, kunnen we zeker spreken van een groot succes! 

PS: Veel dank gaat uit naar Imke die de foto’s heeft gemaakt.