Groep 8

Naar de brugklas

Na groep acht stap je na de zomervakantie over naar de brugklas. Dit is een spannend moment, want dat betekent een nieuwe school, een nieuwe klas en nieuwe leraren!

Je bent nu aan het nadenken over je schoolkeuze. Je hebt misschien al bedacht waar je goed in bent en waar je belangstelling voor hebt. Ook zal je juf of meester misschien al wat hebben verteld over het kiezen van een middelbare school en wat de verschillen zijn. Het kan een goed idee zijn om een open dag te bezoeken om je te helpen met je keuze.

Samen met je meester of juf en je ouders maak je een beslissing over welke school het beste bij je past. De leerkracht kan goed adviseren over welk type onderwijs geschikt is voor jou: basisberoeps, kaderberoeps, mavo, havo, atheneum of gymnasium. Soms kan het zijn dat de juf of meester nog niet helemaal zeker weet welk niveau het beste past en krijg je een zogenaamd dubbel advies. Het zou ook kunnen dat de gewone lessen niet helemaal je ding zijn en dat je je beter in je vel voelt bij een persoonlijke aanpak en wat meer maatwerk.

Op het Graaf Huyn College is het mogelijk om al deze richtingen te volgen. We bieden verschillende vormen van onderwijs. Er zit vast ook een richting bij die helemaal bij jou past! Kom kennismaken met ons en we leggen jou en je ouders graag alle mogelijkheden uit die het Graaf Huyn College te bieden heeft.

Vanaf het nieuwe schooljaar vind je op deze pagina alle informatie over de diverse kennismakingsactiviteiten.

Open dag 29-01-2022

Helaas hebben wij moeten besluiten om de Open Dag van 15 januari te annuleren. 
Maar wat is het toch fijn om te kunnen proeven aan de sfeer van een school, om te kijken hoe het er werkt, om vragen te stellen zodat die keuze voor de juiste middelbare school zo goed mogelijk gemaakt kan worden.... Denken in oplossingen en niet in beperkingen!
Volgens de huidige regels mogen leerlingen jonger dan 13 jaar wel deelnemen aan een activiteit. Daar willen wij natuurlijk mee aan de slag! Graag willen wij dan ook een activiteit vorm geven op zaterdag 29 januari 2022 voor leerlingen van groep 8 (en 7). 
Wat gaan we doen? We gaan op zoek naar het goud van Graaf Huyn!! Check het onderstaande filmpje voor meer uitleg en schrijf je in via de link (1 ticket per leerling)! 
Goud van Graaf Huyn
Open Dag 2201
Proefles Website

Proeflessen op 9 februari

Oké... even een optelsom: we hebben al digitale rondleidingen gehad. En digitale voorlichtingsavonden. En de botjesles met Mr. Slegers en de kookworkshops van Mw. Verdonschot en Mw. Habets. En de speurtocht op 29 januari. Al vijf mogelijkheden om onze school te leren kennen! En hier volgt nummer zes: proeflessen!

De proeflessen zijn op 9 februari. Je kunt per dakpanklas inschrijven. De lessen starten om 14.45 uur. Echter Focus start al om 14.30 uur. Het is alleen voor kinderen, niet voor ouders. Meer info volgt natuurlijk nog over wat mee te nemen, waar te zijn, etc.
Noteer 9 februari in je agenda en kom naar onze school. Wij zien jou graag!
Digitale Rondleidingen

Digitale rondleidingen

Hè, wat een vreemde tijden zijn het. Het liefst ontvangen we jou hier live op school. Maar de huidige omstandigheden bepalen anders. Dus gaan we digitaal! In de onderstaande filmpjes vinden jullie rondleidingen door ons gebouw, die gaan over onze verschillende niveaus (van BB tot vwo) en allerlei zaken uitleggen over onze fijne school. Deze digitale rondleidingen duren ongeveer 8 minuten.

Have fun! En heb je vragen? Mail dan gerust naar Mw. Schenk!

Rondleiding BB/KB
Rondleiding m/h/vwo
Check Us Out

Voorlichtingsavonden!

Natuurlijk ben je als groep 8 of groep 7 leerling van harte welkom om, samen met je ouders/verzorgers, onze school te bezoeken. Zodoende kun je niet alleen kennismaken met onze school via de kennismakingsactiviteiten, maar ook via de online voorlichtingsavonden. Deze hebben plaatsgevonden in week 47 en 48. Wil je deze voorlichtingen (nog) eens bekijken? Check dan de links hieronder!