Naar de brugklas

Na groep acht stap je na de zomervakantie over naar de brugklas. Dit is een spannend moment, want dat betekent een nieuwe school, een nieuwe klas en nieuwe leraren!

Je bent nu aan het nadenken over je schoolkeuze. Je hebt misschien al bedacht waar je goed in bent en waar je belangstelling voor hebt. Ook zal je juf of meester misschien al wat hebben verteld over het kiezen van een middelbare school en wat de verschillen zijn. Het kan een goed idee zijn om een open dag te bezoeken om je te helpen met je keuze.

Samen met je meester of juf en je ouders maak je een beslissing over welke school het beste bij je past. De leerkracht kan goed adviseren over welk type onderwijs geschikt is voor jou: basisberoeps, kaderberoeps, mavo, havo, atheneum of gymnasium. Soms kan het zijn dat de juf of meester nog niet helemaal zeker weet welk niveau het beste past en krijg je een zogenaamd dubbel advies. Het zou ook kunnen dat de gewone lessen niet helemaal je ding zijn en dat je je beter in je vel voelt bij een persoonlijke aanpak en wat meer maatwerk.

Op het Graaf Huyn College is het mogelijk om al deze richtingen te volgen. We bieden verschillende vormen van onderwijs. Er zit vast ook een richting bij die helemaal bij jou past! Kom kennismaken met ons en we leggen jou en je ouders graag alle mogelijkheden uit die het Graaf Huyn College te bieden heeft.

Vanaf het nieuwe schooljaar vind je op deze pagina alle informatie over de diverse kennismakingsactiviteiten.

Kennismakingsactiviteit! 

Op woensdag 20 oktober hebben we alweer onze 2e kennismakingsactiviteit.

We gaan gezellig online koken met het Graaf Huyn College! En jij kunt daar ACTIEF aan meedoen. Je leest het goed; actief, want je zult je handen uit de mouwen moeten steken tijdens deze knotsgezellige en leerzame online workshop! Een workshop die we live geven en waarin jij tevens de gelegenheid krijgt om vragen te stellen over de workshop, maar zeker ook over onze school of de brugklas !

Wij zorgen voor de ingrediënten die je nodig hebt die middag. Vandaar dat je alleen mee kunt doen als je je hebt ingeschreven. We gaan namelijk voor iedere ingeschreven leerling een eigen pakketje maken. Op maandag 18 oktober en dinsdag 19 oktober kun je dan je kookpakket bij ons op school komen afhalen. Hoe laat en waar dat kan, laten we je uiterlijk 13 oktober per mail weten. Neem dan je ticket mee dat je krijgt bij het inschrijven!

We beginnen om 14 .15 uur met het uitzenden van ons programma, maar de workshop start pas rond 14.30 uur. Dan kunnen namelijk leerlingen van alle basisscholen deelnemen.

Dus heb je zin om iets lekkers te koken/bakken dan mag je deze middag echt niet overslaan. Schrijf je snel in en bewaar het inschrijfformulier om je pakket op 18 of 19 oktober bij ons af te halen!

(voor de ouders: we gaan die middag iets lekkers klaarmaken dat achteraf afgebakken dient te worden. We willen u vragen om dit samen met uw kind te doen ivm de veiligheid )

Schrijf je snel in want zonder inschrijving kun je helaas aan deze activiteit niet deelnemen!

 

Kookworkshop
Check Us Out

Voorlichtingsavonden en open dag! 

Natuurlijk ben je als groep 8 of groep 7 leerling van harte welkom om, samen met je ouders/verzorgers, onze school te bezoeken. Zodoende kun je niet alleen kennismaken met onze school via de kennismakingsactiviteiten, maar ook via de voorlichtingsavonden en de open dag. Loop rond, kijk je ogen uit en stel al je vragen aan onze docenten. Noteer de datum alvast in je agenda, aanmeldmogelijkheden volgen nog! 

Datum Tijd  Activiteit
22-11-2021 19.00-20.30 Voorlichting brugklas basis-/kaderberoepsgerichte leerweg 
23-11-2021 19.00-20.30 Voorlichting brugklas kaderberoepsgerichte leerweg/mavo
24-11-2021 19.00-20.30 Voorlichting brugklas mavo/havo
25-11-2021 19.00-20.30 Voorlichting brugklas havo/atheneum
30-11-2021 19.00-20.30 Voorlichting brugklas atheneum/gymnasium
01-12-2021 19.00-20.30 Voorlichting brugklas Focus
15-01-2022 09.00-13.00 Open Dag