Algemeen nieuws

Michiel Foundation / GHC-Award

Algemeen

 

Op zaterdag 22 november 1997 zag de Michiel Foundation officieel het levenslicht. De stichting, opgericht door oud-leerling Frank van Buren, stelt zich ten doel "iets blijvends voor de school te doen met een repeterend karakter". Het concrete resultaat hiervan vindt dit jaar voor de twintigste keer plaats in de vorm van een zitting, waarbij een oud-leerling van de school het woord voert. Tegelijkertijd wordt een (geld)prijs uitgereikt aan een scholier die zich op een bepaalde manier onderscheidt. De leden van de Michiel Foundation streven naar bijeenkomsten van hoog niveau. Dit uit zich niet alleen in de sprekers maar ook in de prijzen die uitgereikt worden. Een leerling komt in aanmerking voor een (geld)prijs wanneer hij of zij zich op de een of andere wijze onderscheidt. Dat kan zijn op het gebied van sport, kunst/cultuur of wetenschap.

 

Degene die hiervoor in aanmerking wil komen moet zelf een opstel schrijven waarin hij of zij de eventuele nominatie onderbouwt. De prijs kan enkele duizenden euro's bedragen. Met dat bedrag wil de stichting de materiële belemmering wegnemen om de immateriële ontwikkeling van iemand te bevorderen. Als voorbeeld: het volledig financieren van een stage van een talentvol musicus of sporter in het buitenland. 

 

 

Zittingen

 

Negentiende zitting

In een volle zaal van het  Graaf Huyn College vond vrijdag 8 april 2016  alweer voor de 19-de keer, de zitting van de Michiel Foundation plaats, met als hoogtepunt de uitreiking van de GHC Award.

 

Na een welkomstwoord door de heer L. Kester, directielid Graaf Huyn College en een korte toespraak door de heer Y. Burlet, voorzitter Michiel Foundation, komen afwisselend talenten van toen en nu op het podium.

 

Frank de Groot,  winnaar van de GHC Award 2015, neemt ons aan de hand van een kort filmpje mee naar de studio van Anton Goudsmit, een “bizar goede gitarist”, waarmee hij een middagje muziek spelen en praten over muziek  heeft gedeeld. En met de uitnodiging om nog eens terug te komen, terugkijkt op een fantastische middag.

 

Later in het programma luisteren wij naar een mix van de nummers Chicken Grease en Cissy Strut, waarmee Frank, samen met Dion Triepels en Willem Nijssen, ons van onze stoelen blaast.

 

Nikki Ouwehand, winnaar van de techniekprijs 2015, houdt een humoristisch en vlammend betoog voor meer meiden in de techniek en heeft zeker een aantal leerlingen aan het denken gezet.

 

Oud leerling mevrouw Maud Douwes, relatiemanager bij de philharmonie zuidnederland, voert ons via de omwegen die zij in haar leven heeft bewandeld, terug naar waar het allemaal begon: Maastricht en de liefde voor muziek. Een inspirerende oproep om in jezelf te blijven geloven en datgene te doen waarvan je blij en gelukkig wordt.

 

Het tweede muzikale intermezzo wordt verzorgd door Sien van Wersch, deelnemer en uiteindelijk winnaar van de 5-de prijs. Sien houdt ons een paar minuten vast met haar vertolking van de “Minutenwals” van Chopin, waarbij ze schijnbaar moeiteloos de woorden zuiver en helder door de zaal laat klinken.

 

De techniekprijs wordt dit jaar uitgereikt aan Brightway A2, voor een meer veilige snelweg en energiezuinige verlichting. De leerlingen Niels Verstraaten, Maritte Willems, Jeanine van der Velden en Daniek Penners, hebben hiermee de regionale finale van de TTA (Technasium Top Award) en hiermee de regionale finale gewonnen. Ter voorbereiding op de landelijke finale op 22 en 23 april in Eindhoven krijgen de prijswinnaars een dagdeel coaching op presentatietechnieken aangeboden. Daarnaast ontvangen zij een compleet verzorgd bezoek aan het FabLab te Amsterdam

 

Met in totaal 21 inschrijvingen en hoogste scores die zo dicht bij elkaar lagen, is besloten om dit jaar 5 prijzen uit te reiken

 

Op de 1-ste plaats en daarmee winnaar van de GHC Award 2016 is Teuntje Timmers. Zij turnt al vanaf haar 7-de jaar en wint op senior divisie 1 niveau, zowel nationaal als internationaal, diverse medailles.

De Michiel Foundation hoopt dat de prijs, een trainingsdag bij Flik Flak in Den Bosch en een ontmoeting met topturners, Teuntje een stapje verder brengt haar droom te verwezenlijken.

 

De tweede prijs is voor de hiphop dansgroep NME, bestaande uit Roxy Houben, Collin Kieboom, Maaike Malasch en Fleur Meerten. Zij timmeren sinds 2014 aan de weg en hebben zich ook dit jaar weer gekwalificeerd voor de EK in Tsjechië en de WK in Oostenrijk. Hun wens is een trainingsfaciliteit dichterbij Geleen. De Michiel Foundation is druk in overleg met diverse organisaties om deze wens in vervulling te laten gaan. De laatste puntjes worden op de i gezet en de Michiel Foundation verzekert NME ervan dat al het mogelijke wordt gedaan om hun wens uit te laten komen.  

 

De derde prijs gaat naar Tom Lemmens, DJ in hart en nieren, die het liefst zijn eigen radioprogramma op een landelijke zender wil verzorgen en op Start al druk aan zijn carrière werkt.

De droom van Tom is een kijkje te nemen bij de professionele radio DJ’s Mattie en Wietze van QMusic. En dat gaat gebeuren: op 14 april aanstaande loopt Tom een dagje mee in de QMusic studio in Amsterdam. Een uurtje uitzending bijwonen, en de nabespreking, met aansluitend een rondleiding door de studio. Reis- en verblijfkosten worden vergoed.

 

De 4-de prijs is voor de band Two and a half pennies, bestaande uit de leden Yves Lacroix en Vincent Kuijpers. Dit tweetal speelt inmiddels al op diverse festival en won afgelopen november nog de Groove Huyn Battle.

Hun wens is om een EP op te nemen of speciale effectapparatuur aan te schaffen. Michiel Foundation biedt hen een cheque aan, waarbij de keuze waaraan de cheque wordt besteed, aan Two and a half pennies wordt gelaten. Mochten zij kiezen voor de EP-opname; de Michiel Foundation heeft contact weten te leggen met twee opnamestudio’s.

 

De vijfde prijs gaat naar Sien van Wersch.

Sien wilt heel graag lessen gaan volgen aan de MusicAllFactory in Tilburg, waar zij zich verder kan ontwikkelen in de disciplines zang en dans.

Via een videoboodschap kondigt  Sanne Vogels, winnares van de GHC Award in 2012, de prijs aan. Sien krijgt dag meelopen op MAF MusicAllFactory in Tilburg en een auditietraining aangeboden.

 

Alle kandidaten ontvangen een oorkonde en het boek Zwaluwhart, het debuut van Vince Penders, ook alweer een oud-winnaar van de GHC Award.

 

Eens te meer werd vanmiddag duidelijk dat het Graaf Huyn College alle ruimte en mogelijkheden biedt, ook aan buitenschools talent.

De Michiel Foundation, deelnemers, ouders, leerlingen, docenten en genodigden kijken terug op een inspirerende en talentvolle middag.

 

Volgend jaar viert de Michiel Foundation haar 4-de lustrum en dit vraagt uiteraard om een extra feestelijk tintje. Wil je als toeschouwer en/of sponsor een bijdrage leveren aan de 20-ste zitting, neem dan contact op met het secretariaat van de Michiel Foundation, meld dit in de LinkedIn groep Graaf Huyn Alumni of post je berichtje op de Facebookpagina van de GHC Award.

Houd deze media in de gaten en blijf op de hoogte!

 

Achttiende zitting

Vrijdag 20 maart 2015 is een bijzondere dag met twee gedenkwaardige gebeurtenissen: Wereldwijd een zonsverduistering en in “Waereldsjtad Gelaen” worden talenten in het zonnetje gezet.

 

Na een welkomstwoord van de heer G. Beckers, voorzitter centrale directie Graaf Huyn College, en een korte toespraak door de heer R. Burlet, voorzitter van de Michiel Foundation, worden talenten  bijna letterlijk op het podium in het zonnetje gezet.

 

In de schijnwerpers verschijnt Coen Hacking, winnaar van de techniekprijs 2014. Vorig jaar liet de techniek uitgerekend hem in de steek bij zijn presentatie. Dit jaar neemt hij revanche en laat hij het publiek zien hoe het hem vergaat bij zijn studie Knowledge Engineering. Vervolgens is het podium aan oud-leerling Anne van der Linden, die op humoristische wijze ons meeneemt in haar leven “na het Michiel” en het publiek als boodschap meegeeft dat je leven niet altijd volgens een rechte weg verloopt. Winnaar van de Graaf Huyn Award 2014, Romano Diederen, vertelt over zijn ervaringen tijdens de 2-daagse Masterclass trompet bij Frits Damrow in Zürich.

 

Muzikale intermezzo’s zijn er van Pieter Theunissen, die op akoestisch gitaar het Adagio “Asurias (leyenda) van Isaac Albeniz speelt. Het publiek is volledig in zijn ban. En van Axel Hermans, tevens genomineerde voor de Graaf Huyn Award. Hij houdt het publiek muisstil met zijn versie van The Voice Within Van Christina Aguilera.

 

De muzieksectie van het Graaf Huyn College krijgt een cheque overhandigd; een bijdrage aan de “oude” nieuwe vleugel die is aangeschaft. De heer George Bakx laat ons even de klank van het instrument horen.

 

Voor de uitreiking van de techniekprijs wordt de heer Bert Kamphuis, wethouder Jongeren, Internationalisering en Verkeer van Sittard-Geleen, op het podium geroepen. Dit jaar worden in deze categorie drie prijzen uitgereikt. Aanmoedigingsprijzen, in de vorm van cheques, zijn er voor twee teams, die met hun inzendingen Teckle en Biomimicry, ook hebben deelgenomen aan regionale wedstrijden.

 

De techniekprijs 2015, een laptop met alle mogelijkheden om met de vervolgstudie aan de slag te gaan, gaat naar Nikki Ouwehand uit KB4f. Naast haar eigen school, huiswerk en andere verplichtingen helpt zij o.a. op de basisschool bij technieklessen.

 

En dan natuurlijk de Graaf Huyn Award.

De 7 genomineerden worden allen tegelijk  in de schijnwerpers geroepen. Nadat alleen de 3 uiteindelijke prijswinnaars hiervan op het podium overblijven, is de spanning om te snijden.

 

De derde prijs is voor Sammy Hermans, fotografie. Zij ontvangt een cheque, als bijdrage aan de aanschaf van een speciale lens. Daarbij krijgt zij een passe-partout voor Jumping Indoor Maastricht en een “dagje meelopen” met de hoffotograaf van Chapeau., Hugo Thomassen.

 

De tweede prijs gaat naar Axel Hermans. Hij wil graag op eigen kracht voet aan de grond in Hilversum krijgen en ontvangt dan ook een financiële bijdrage hiervoor.

 

Winnaar is Frank de Groot.

Frank ziet jazzgitarist Anton Goudsmit als zijn idool en grote leermeester en wil het liefst een masterclass van deze musicus om hem de oren van het lijf te vragen over zijn muzikale pad. De Michiel Foundation is er in geslaagd om deze wens in vervulling te laten gaan.

 

Alle inzenders konden rekenen op een warm applaus. Zij ontvangen ieder een nominatie-oorkonde en het stripboek Ward van oud-leerlinge Marissa Delbressine.

 

Leerlingen van de afdeling VMBO- van het Graaf Huyn College verzorgen op voortreffelijke wijze de innerlijke mens. Voorafgaand aan de zitting zijn daar heerlijke, zelfgebakken, cupcakes. Na afloop, bij de borrel, trakteren zij ons op een ruime keuze aan hapjes en drankjes.

 

Wij kijken terug op een zeer geslaagde middag!

Volgend jaar hopen wij naast de awarduitreiking ook weer gastlessen en een alumnibijeenkomst te kunnen organiseren.

Heb je belangstelling om als toeschouwer, sponsor of gastdocent een bijdrage te leveren aan de zitting van 2016, neem dan contact op met het secretariaat van de Michiel Foundation of meld dit in de LinkedIn groep Graaf Huyn Alumni.

 

Zeventiende zitting
Vrijdag 14 maart 2014 vond de zeventiende GHC-Award zitting plaats met dit jaar maar liefst 20 genomineerden. Na een bezielende lezing van oud-leerling Lily Martens ( oud-hoofdredacteur van o.a. Libelle, Elle en Opzij) over de performatieve kracht van het verhaal, was het in een goed gevulde zaal eigenlijk voor niemand, behalve de winnaar zelf, leek het wel, een verrassing dat trompettist Romano Diederen uit H2d met de GHC-Award ging strijken.


Tweede van de 20 kandidaten was Rianne de Croock (A3b) die vanwege sportieve verplichtingen in Zuid-Spanje haar prijs, een koffer voor het vervoer van haar triatlonfiets, twee dagen eerder had ontvangen. 


Derde met een miniem verschil was de jonge Mike Bergmann (TL1c) die zijn talent ondersteund zag met een op maat gemaakte bowlingbal en een nieuw wedstrijdshirt.

 

De Techniekprijs ging naar Coen Hacking (V6c) voor de ontwikkeling van software voor een game.

 

Zestiende zitting
Vrijdag 19 april 2013 vond de zestiende GHC-Award plaats. De jury had ook dit jaar weer de moeilijke taak een winnaar te bepalen. 15 leerlingen waren genomineerd voor de GHC-Award 2013. Dit jaar werd naast de GHC-Award ook een techniekprijs uitgereikt aan een leerling die een talent heeft op het gebied van techniek.

De winnaar van de techniekprijs is Sven Stoffer uit klas BB3D. Zijn passie/talent ligt bij het monteren en demonteren van radiografisch bestuurbare auto's. Sven ontving uit handen van Hans Bluyssen van DSM een cheque ter waarde van 500 euro. Voor dat bedrag mag Sven materialen aanschaffen om zijn streven de techniek van radiografisch gestuurde auto's te verbeteren. De tweede plaats was voor Daniëlle Cobben (KB4F).

De winnaar van de GHC-Award 2013 is Bram Mulders uit klas V5D. Bram heeft een talent op het gebied van gamedesign en development. Hij mag een dag meelopen in een van de grootste gamestudio's van Nederland.

Op de tweede plaats, met slechts een half punt verschil, is het schaatstalent Vivian Maat (V4C) geëindigd. Zij wordt in de gelegenheid gesteld om een dag mee te schaatsen met de schaatsploeg TVM.

De leden van de Michiel Foundation kunnen wederom terugkijken op een zeer geslaagde middag.


Vijftiende zitting
Vrijdag 11 mei 2012 heeft de vijftiende GHC-Award plaatsgevonden. De jury heeft uit 17 genomineerden een prijswinnaar gekozen. Dit jaar zijn 2 Awards uitgereikt. Vóór de officiële Award-uitreiking heeft Maartje Rammeloo haar Award in ontvangst mogen nemen. Maartje was in 1999 prijswinnaar, maar heeft destijds geen Award ontvangen.

De winnaar van de GHC-Award 2012 is Sanne Mosterdijk (V6d). Zij heeft van de Michiel Foundation een cheque ontvangen die een bedrag van € 750,00 vertegenwoordigt. Dit geldbedrag geeft haar de mogelijkheid naar de West End Summer School in Londen te gaan voor het volgen van een musicalworkshop, maar daar moet ze wel nog eerst auditie voor doen. 

Op de tweede plaats is de marimbavirtuoos Patrick Steskens (V5a) geëindigd. Hij heeft een cheque van € 450,00 ontvangen die hem in de gelegenheid stelt om een CD met eigen muziek op te nemen. Daarnaast zal de Michiel Foundation hem nog in contact brengen met Guido's Orchestra. En wie weet waar dat nog toe zal leiden. 

Dit jaar waren 4 leerlingen op een derde plaats geëindigd. Dit waren achtereenvolgens Youri Keulen (TL1d - atletiek), Lynn Meijers (TL2a - zwemmen), Rianne Dohmen (BB3b - karate) en Debbie Duijzings (H4c - tekenen). Deze vier leerlingen hebben allemaal € 150,00 in ontvangst mogen nemen, waarmee ze weer een stapje dichter bij hun droom komen.

De leden van de Michiel Foundation kunnen wederom terugkijken op een zeer geslaagde middag. Voor de heer Van Buren (voorzitter van de Michiel Foundation) was deze uitreiking heel bijzonder. Het was voor hem namelijk de laatste keer dat hij de Award heeft mogen uitreiken. Hij heeft aangegeven zijn taak als voorzitter neer te leggen. Mede dankzij hem is de uitreiking van de GHC-Award zo'n mooi evenement geworden.

 

Veertiende zitting
Op vrijdag 13 mei 2011 heeft onder grote belangstelling de veertiende zitting van de GHC-Award plaatsgevonden. Maar liefst 18 leerlingen hadden zich dit jaar ingeschreven. In aanwezigheid van medewerkers van het GHC, familieleden van de genomineerden en veel enthousiaste klasgenoten was het wederom een mooie zitting. De jury had een zware taak om uit al deze talentvolle leerlingen een winnaar te kiezen. 

Met slechts 2 punten verschil viel dit jaar de eer te beurt aan Declan Bullock uit klas H5d. Declan heeft een talent op het gebied van film en fotografie. Hij wil graag een eigen multimediabedrijf gaan opzetten. Naast de gebruikelijke Award heeft Declan een cheque gewonnen ter waarde van € 600,00. Met dit geld kan hij zich middels cursussen meer gaan verdiepen in het maken van films en foto's, of misschien kan hij wel meer professionele apparatuur gebruiken.

Op de tweede plaats is het jazztrio Big Lemon Tree, bestaande uit Mathijs de Groot (V5b), Jesse Lemmen (V5e) en Janno Triepels (H5b), geëindigd. Zij mogen een CD opnemen in de studio van Marlstone (t.w.v. € 425,00). De derde plaats was weggelegd voor het stijldansduo Mandy Houben (H4d) en Silvano Rojnik (KB4h). Zij mogen t.w.v. € 300,00 privélessen volgen bij dansschool Clara Lamar. De vierde plaats was voor Iris Lemmens (V6c). Zij heeft een cheque ontvangen t.w.v. € 150,00. Dit bedrag kan ze besteden aan de gewenste ondersteuning voor het maken van (video)clips. De vijfde plaats was bestemd voor country line dancer Deborah Vleugels (KB4a). Zij mag voor € 150,00 danslessen nemen.
Tijdens deze veertiende zitting was striptekenares Marissa Delbressine uitgenodigd als gastspreker. Zij heeft in 2000 de GHC-Award gewonnen. Met een presentatie en een filmpje waaraan ze zelf heeft meegewerkt wist ze het publiek te boeien. 
Kortom: het was ook dit jaar weer een zeer geslaagde Awarduitreiking.

 

Dertiende zitting
Op vrijdag 26 februari 2010 vond de dertiende uitreiking van de Graaf Huyn Award plaats. Dit jaar was het voor het eerst dat een meisje uit het vmbo met de eerste prijs naar huis ging: Chaïma Moutarazak uit klas TL4b. Zij is nu zesvoudig Nederlands kampioen taekwondo. Zij kreeg de prijs voor de enorme inzet waarmee zij haar droom nastreeft om zich te kwalificeren voor de wereldkampioenschappen. Naast de prachtige Award kreeg Chaïma een cheque van € 500,-- om de wedstrijden die zij in het buitenland moet spelen mee te bekostigen.

De tweede en derde prijs ging respectievelijk uit naar Mathijs de Groot uit klas V4a (jazzmuziek) en Janno Triepels uit klas H4c (muziek).

Een buitengewoon geslaagde en druk bezochte bijeenkomst. De zestien inschrijvers hadden familie en vrienden meegenomen, waardoor het gezellig druk was in de aula. De laatkomers moesten zelfs staan. Dit jaar was voor het eerst een voormalige winnaar van de GHC-Award gastspreker: Maartje Rammeloo, atheneum examenjaar 2000. Maartje is cum laude afgestudeerd aan het conservatorium in Tilburg. Zij is als sopraan op dit moment een "rising star" in de wereld van de (klassieke) muziek. Ze slaagde er moeiteloos in om de aandachtig luisterende leerlingen een wijze les voor hun toekomst mee te geven en ze sloot haar speech af met een prachtig stukje zang uit één van de operettes waar ze momenteel in optreedt. 

 

Twaalfde zitting
Op 17 april 2009 werd Michelle Gerits als winnares van de GHC-Award 2009 uitgeroepen. Michelle is een vijftienjarige vwo 4-leerling. Zij is een zeer getalenteerde en gedreven saxofoniste. Ze zit in de talentenklas van muziekschool Artamuse en neemt succesvol deel aan concoursen. In de derde divisie heeft ze vorig jaar zeven bekers gehaald en is ze Limburgs en Nederlands kampioene geworden.

Haar droom verwoordt ze als volgt: "Mijn droom met muziek is dat ik over de hele wereld in alle concertzalen mag spelen. Dat de mensen gewoon naar mij komen luisteren. Dat ik mijn gevoel en emotie voor muziek met hen mag delen. Ook lijkt het me fantastisch om mensen die ook passie voor muziek hebben, te onderwijzen in het mooie instrument, de saxofoon." Met het winnen van de GHC-Award gaat haar wens om les te krijgen van saxofonist Jos Dobbelstein in vervulling. 
Ik ontving een prachtig kunstwerk van brons, dat zo zwaar was om vast te houden, na een hele fotoreportage, dat ik er de dag erna spierpijn van had! Een mooie bos bloemen en uiteraard een geweldige cheque ter waarde van € 500,00 voor saxofoonlessen bij Jos Dobbelstein. Deze dag zal mij mijn hele leven bij blijven.

De tweede plaats ging naar het GHC-jongenshandbalteam. De handballers krijgen een trainingsstage in het buitenland aangeboden. Een gedeelde derde plaats was er voor Latin American danser Jiri Marciniw (havo 4) en zangeres Madi Hermens (havo 5). Zij krijgen een geldelijke bijdrage voor respectievelijk dans- en zanglessen. Een gedeelde vijfde plaats tenslotte ging naar line-dancer Deborah Vleugels (vmbo 2) en wielrenner Bram Nolten (vwo 6), die een bijdrage krijgen voor respectievelijk danslessen en een fiets.

 

Elfde zitting
Op 15 februari 2008 ontving Anne Passchier onder aanwezigheid van de heer Cox (burgemeester Sittard-Geleen) en de heer Flip de Heer (eindexamen gymnasium 1968) de GHC-Award 2008. De heer Flip de Heer was voorheen ambassadeur van Nederland in China, daarna Secretaris van de Koningin, gevolgd door Secretaris Generaal van Buitenlandse zaken en op dit moment is hij werkzaam als ambassadeur van Nederland in Japan. 

Anne wil graag ontwikkelingswerk gaan doen in de derde wereld om kinderen te helpen. Naast de prestigieuze bronzen GHC-Award ontvangt Anna van de Stichting Michiel Foundation ook een cheque ter waarde van zeshonderd euro om haar reis te bekostigen naar de derde wereld.

Op de tweede plaats is Isabelle Stevens geëindigd met als prijs een bedrag van vierhonderd euro voor het volgen van een masterclass. Een gedeelde derde plaats was er voor Remco Esselaar, een wielertalent die een dag mee zal gaan trainen met de Nederlandse Rabobank veldrijderploeg in Papendal en Madeleine Stevens die voor een bedrag van tweehonderd euro enkele oefensessies mag gaan volgen ter voorbereiding op de nieuwe ronde van het Prinses Christina concours. De zitting werd bijgewoond door tientallen leerlingen, die hun klasgenoten die genomineerd waren, kwamen ondersteunen. Tevens waren veel ouders, oud-leerlingen en medewerkers aanwezig. Diverse mentoren waren aanwezig om hun leerling te begeleiden.

 

Tiende zitting
Op 2 februari 2007 vond de tiende zitting plaats. De GHC-Award ging onder het toeziend oog van de heer Cox (burgemeester Sittard-Geleen) dit jaar naar Michelle Wijnant, een ballerina met allure. Tevens zijn er diverse aanmoedigingsprijzen uitgereikt. Sander Kleikers (sportjournalist L1) sprak een aantal worden over o.a. talentontwikkeling. 

 

Negende zitting
Op 10 februari 2006 vond de negende zitting van Graaf Huyn Award plaats. Als gastspreker was Leon Verdonschot (popjournalist en oud-leerling van de school) aanwezig om het verhaal over zijn belevenissen na afsluiting van de middelbare school te vertellen. 
De GHC-Award ging dit jaar naar Vince Penders, een literair talent. Vince mag een schrijverscursus volgen en zal begeleiding krijgen van Rob Bindels, begeleider van jong literair talent.

 

Achtste zitting 
Op 25 februari 2005 vond de achtste zitting van Graaf Huyn Award plaats. Als gastspreker was Raymond Cuijpers (kunstenaar, schrijver en oud-leerling van de school) aanwezig om het verhaal over zijn belevenissen na afsluiting van de middelbare school te vertellen. 
De GHC-Award ging dit jaar voor het eerst naar een duo. Nicky Verjans en Geert Hinskens, twee talentvolle handballers, wonnen een stage bij de handbalclub Viborg in Denemarken. 

 

Zevende zitting 
Op 6 februari 2004 vond de zevende zitting plaats van de Stichting Michiel Foundation. Blijkens de opkomst stelt de organisatie met plezier vast dat de belangstelling van de zijde van de leerlingen en docenten van het Graaf Huyn College ieder jaar groter wordt.
Als spreker trad op Wim Claessen, eindexamen havo 1971. Claessen is vooral bekend als oprichter van het succesvolle bedrijf Pie Medical, fabrikant van medisch diagnostische apparatuur. In 1983 werd hij uitgeroepen in Nederland tot sales manager van het jaar. Op dit moment (in 2004) is hij directeur van TVLimburg en houdt Japanse Wagyu runderen op zijn landgoed. Hij hield een boeiende lezing met als voornaamste inhoud een zevental basis principes, die voor hem leidraad zijn geweest bij het nemen van belangrijke beslissingen in zijn leven.
Winnaar werd dit jaar Guy Frints, 5 vwo, die in het afgelopen jaar furore heeft gemaakt in het politieke debat. De prijs hield in dat de Michiel Foundation hem financieel hierin ondersteunt en stages gaat organiseren bij een lid van de Tweede Kamer en een Europarlementariër. Koen Cuypers (klarinet), Mahlu Mertens en Bauke Notten (toneel) ontvingen een aanmoedigingsprijs. 


Zesde zitting 
Op 7 februari 2003 vond de zesde zitting plaats van de Stichting Michiel Foundation.
Als spreker trad op Margot Dijkgraaf, eindexamen Gymnasium 1978. Dijkgraaf studeerde Frans in Amsterdam en Parijs en is literair criticus bij de NRC Handelsblad. Sinds 2002 is zij directeur van het Centre Francais du Livre, verbonden aan Maison Descartes, het Frans cultureel centrum in Amsterdam.
Prijswinnaar was Tom Lanjouw. Hij krijgt ondersteuning d.m.v. muzieklessen (gitaar) om een mogelijke keuze voor de toekomst te bepalen.

 

Vijfde zitting
Op 1 februari 2002 vond de vijfde zitting plaats van de Stichting Michiel Foundation.
Als spreker trad op Joseph Cals, HBS A 1967, vermaard beeldend kunstenaar. Hij hield een boeiend betoog over zijn naschoolse periode onder andere in de Verenigde Staten.
Prijswinnares was Joyce Tiggelovend, die als prijs zanglessen bij Nancy Deusings ontving.

 

Vierde zitting
2 februari 2001
Oud-leerling: Jan van Merwijk, directeur van stadion "De Kuip" te Rotterdam.
Aanmoedigingsprijzen: Joyce Tiggelovend: zanglessen en theorielessen op de muziekschool te Geleen, Jenna Baeten: stage op de Musicalopleiding in Tilburg en Christel Kroeze: stage op de toneelacademie te Maastricht 

 

Derde zitting
21 januari 2000
Oud-leerling: Prof. Dr. Wim Quax, hoogleraar Farmaceutische Biologie aan de Rijksuniversiteit te Groningen.
Winnaar: Marissa Delbressine, striptekenares.
Prijs: ontmoeting met haar Amerikaanse idolen Wendy en Richard Pini, makers van de strip Elfquest, subsidie van fl. 3000,-- 
Aanmoedigingsprijzen: Jaap Weel, subsidie van fl. 1000,-- voor het bijwonen van een summer course aan de Universiteit van Berkeley en Joyce Scheeren, stage lopen bij het Derlon Theater. 

 

Tweede zitting

22 januari 1999
Oud-leerling: Valerie Sluijter, ambassadrice in Bosnië Herzegowina
Prijswinnaar: Maartje Rammeloo. Zij krijgt muzieklessen in Roermond in het kleinkunstgenre. De kosten hiervan worden door de Michiel Foundation bekostigd. 

 

Eerste zitting
22 november 1997
Oud-leerling: Marc Delissen: Topsport en studie
Spreker: Karl Dittrich, voorzitter van het college van bestuur van de Universiteit te Maastricht.
Er zijn nog geen kandidaten 

  

/beheer/uploads_filemanager/GHC-Award.jpg
  • lvowm
  • lvo
  • maslogo
  • aosl
  • global
  • ghcaward
  • ghcalumni